Västra Nyland ska krympas till en tvådagarstidning – kompletterad med information på webben under övriga dagar.

Är det en produkt vi vill ha?

Är den livskraftig – eller början till slutet?

Många läsare upplever sig som offer i ett händelseförlopp där man kanske ville väl men allt gick fel. Västra Nyland gick med i KSF-media 2008 för att tidningen skulle bli en del i ett livskraftigt tidningshus med utvecklingsmöjligheter och framför allt resurser att hålla tidningarna flytande.
Krymper man nu Västra Nyland och Östnyland till förmån för något annat?.
Lokaltidningen bidrar till stor del i skapandet av en lokal identitet och skapar en känsla av tillhörighet. Man har på olika håll i Svenskfinland valt att tackla problemet på olika sätt. Alla har inte gått inför att skära ner och minska utgivningsdagarna. Man har istället gått inför att aktivt jobba för att den lokala tidningen skall fortsätta.

På endel håll har man till och med grundat helt nya tidningar. Paneldebatten tisdagen den 4.10 blir hoppeligen ett led i att försöka väcka nya tankar kring fenomenet.

Vi hoppas på ett livligt deltagande och på en saklig debatt.