Nu är vi igång med mycket program i höst. Det är igen dags för litteraturfestivalen Bokkalaset i Ekenäs. Tema för årets bokfest är Vändpunkter. På programmet står som vanligt aktuella författarsamtal, intervjuer, utställningar, seminarier, film, musik och program för barnen. Bokkalaset vill inspirera och uppmuntra till läsning av finlandssvensk och nordisk litteratur. Programmet hittar du på Bokkalasets hemsida. Kalasets Litterära supé ordnas lördagen den 13.11. kl. 19–23 i Sigurd Snåresalen. Supébuffen inkluderar förrätt, varmrätt, ett glas vin och kaffe. Priset för supén är 40,00€. Bindande anmälningar görs senast 5.11. till monica.ornmark@brev.fi

Sällskapet ordnar en paneldiskussion i Aulan i Seminarieskolan den 16 november kl. 18. Då diskuterar vi planerna på att bygga sjövillor utanför Barckens udde.

Den 18 november kl.18 ordnar Ekenässällskapet en exkursion till fjärrvärmeverket. Under rundvandringen i värmeverket guidas vi av Ulf Bäckman och vid kaffet berättar Jonas Hägglund om Raseborgs Energi.

Ekenässällskapet ordnar årligen en konstutställning som varar ca 50 timmar. Bildkonstnären detta år är Kaj Ard Söderholm som är bosatt i Hangö och även verkar i Ekenäs. Utställningen hålls vid Gustav Wasasgata 4 (före detta Marinboden och Café Wilda.) Vernissage för våra medlemmar blir det fredagen den 10.12. kl. 18–20. Då bjuder Ekenässällskapet också sina medlemmar och inbjudna gäster på julglögg, ost och kex.

Du kan läsa mera medlemsbrevet