Sällskapets årsmöte hölls 27.3.2023. Efter mötesförhandlingarna berättade Arthur Aminoff om det Lydmanska huset, dess historia, renovering och framtidsplaner. Vid mötet återvaldes Mats Enberg till ordförande. Till styrelsen valdes Vivika Elgh, Monica Örnmark, Anne-Marie Munsterhjelm, Birgitta Nyberg och Linnéa Henriksson. Till suppleanter valdes Mikael Enberg och Patrik Bengtfolks.  Vid mötet godkändes bl.a. verksamhetsplanen för 2023

Arhur Aminoff beskrev ingående och med entusiasm hur man planerat husrenoveringen och vilka utmaningar man stött på under arbetet. Huset skall bli klart under våren och våra medlemmar utlovades en guidning i huset när det står färdigt.

I huset har funnits flera fina kakelungnar som tyvärr försvunnit nu installeras några som införskaffats från Helsingfors.

Närmast ordnas en stadsvandring till Knipnäs före detta sjukhus 10.5 kl. 18 där vi blir guidade på området och får information om den nuvarande verksamheten och vilka utvecklingsplaner som finns för fastigheten. Vi samlas på gården, Fågelsången 1. Centret för välbefinnande – Knipnäs (knipnas.fi)

Årets medlemsresa går till Frankrikes Medelhavskust, Provence 8–14 oktober Boka resan via e-post till: info@ingsva.fi Vid bokning, uppge att resan hör till Ekenässällskapets resa till Provence. Närmare information finns i det reseprogram som sändes ut den 27 mars.