En mångfald av kontraster i ett litet land. De högresta Alperna, klara havsstränder och gemytliga städer tar oss på en resa genom Sloveniens natursköna landskap.
Grupp Ekenässällskapets höstresa 2017 Resmål Slovenien, Ljubljana – Bled och Bohinj – Portoroz

Gruppstorlek 30 personer + reseledare Vivika Elgh

Datum 16-22.9 Reslängd: 7 dagar, 6 nätter

Följ med på resa genom ett kulturland med otroligt varierad natur från kust till berg till kust!

Tillsammans med vår svensktalande ciceron och omtyckta ciceron Irena Vretnar gör vi en intressant odyssé som leder oss genom landet och dess fantastiska sevärdheter.

Irena Vretnar är uppvuxen i vackra Motala där hon tillbringade sina första 20 år med föräldrar och syster, som fortfarande bor kvar i Sverige. Efter en flytt tillbaka till Kroatien 1987 har Irena hunnit bildat familj och fått utflugna barn. Nu arbetar Irena som licencerad lokalguide på halvön Istrien i norra Kroatien, men leder även resor i stora delar av Balkan, Slovenien, norra Italien med Toscana, Österrike och Ungern. Irenas särintressen är Romariket, Venetianska republiken och den Habsburgska monarkin, som är hennes stora passion. Att få möjligheten att presentera sitt land och den här delen av Europa för våra gäster, är för Irena en ära och ett nöje. Välkomna!